野草料理 / Wild grass cooking

フランスで、子供の頃よく野草採りしていました。親に連れてもらい、近い畑や森でいろいろ探していました。アスパラ、タンポポ、子供にも楽しい日曜日の過ごし方でした。取った野草を夜食べるの面白かったです!東京から離れたら、またやってみたいと思っていましまた。この地域の野草や山菜について何も分からなくて、とりあえず調べて、庭にもたくさんある野草を取って料理にしてみます。

When I was a kid in France I used to go herb picking in local fields and woods. Asparagus, dandelions… It was fun to look for, gather and then eat the wild greens for dinner. When I left Tokyo to settle here in the countryside, I thought I would like to try that again. Knowing nothing of local herbs here, I decided to look into it with the help of this book below!

<新版>おいしく食べる山菜・野草 (採り方・食べ方・効能がわかる)

調べるには、この本にしました↑。アマゾンでゲット(2019年新版1430円)。写真がきれいで、説明も分かりやすいです。(本をクリックすると、アマゾンで直接に確認できます)。I found it on amazon for 1430 yen. Pictures are clear and the explanations and cooking instructions are easy to understand, too. (Clicking on the book or text above will take you to the amazon.jp page).

Published by marianneetlejardin

Painter and gardener, living in the countryside of Japan.

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